Baagø Naturkvæg
Vi sælger kød fra Baagø Naturkvæg.
Alt i kiosken ligger på frost. Du er velkommen til at ringe dagen før, så ligger vi kødet på køl, så det er klar til brug.
Vi sælger også hele, ½ og ¼ kalve. Hvis du ønsker det, så ring og hør hvornår vi slagter næste gang.
Lokal dyrevelfærd – Plads til det gode kvægliv
På Baagøs grønne enge og overdrev græsser Baagø Naturkvæg med Lillebælt som baggrund.
Kvæget er født og opvokset på Baagø, og er du heldig kan du se en nyfødt kalv.
Kalven går sammen med moderen i mindst 6 mdr.
Kvæget aflives på marken, og køres derefter i slagtehus og krogmodner 17-18 dage, og bliver til de møreste og smagsfulde bøffer, pølser og andre udskæringer.
Velsmagende kød fra naturkvæg
Kødets smag, skyldes at dyrene kun lever af vildtvoksende græsser og urter. Baagø Naturkvæg er lang tid om at vokse sig kødfulde. Den langsomme naturlige vækst gør kødet magert med en lav fedtprocent. Kvæget lever om sommeren af de græsser og urter, som de finder på de naturarealer, de går på. I vinterhalvåret får de græswrap og hø, som også kommer fra Baagø’s naturarealer og græsmarker. Forskning har vist at kødet fra dyr som går på naturarealer, giver kødet en rigtig god fedtsyresammensætning, og muligvis et højere indhold af antioxidanter.
Læs mere på Facebook, her.